fbpx

Brand bij chipmaker nieuw probleem voor auto-industrie

24 maart 2021

De brand die onlangs woedde bij de Japanse chipmaker Renesas zal de chiptekorten bij autofabrikanten mogelijk vergroten. Het bedrijf, een van de grootste leveranciers van chips voor de auto-industrie, heeft de productie volledig stilgelegd. De fabrikant zegt dat het nog minimaal één maand duurt voordat er weer chips worden gefabriceerd.

De brand bij Renesas komt op een moment dat fabrikanten van auto’s, smartphones en andere elektrische apparaten al veel hinder ondervinden van een tekort aan chips. Zo zagen meerdere autofabrikanten, waaronder Ford, Volkswagen en General Motors, zich eerder al genoodzaakt sommige productielijnen tijdelijk stil te leggen.

Renesas levert onder meer chips aan Toyota. De grootste autofabrikant van de wereld kan nog niet zeggen wat de brand betekent voor de productie en zegt de situatie te bestuderen.

De chiptekorten worden veroorzaakt door een grote vraag naar chips. Die zitten onder andere in auto’s en apparatuur voor thuiswerk en entertainment, zoals laptops en spelcomputers. Die producten worden de laatste tijd meer verkocht, maar chipmakers kunnen de toegenomen vraag vanuit auto- en elektronicafabrikanten niet bijbenen.

De beschikbaarheid van populaire producten zoals sommige smartphones en spelcomputers komt daardoor onder druk te staan. Kofi Makinwa, specialist micro-elektronica aan de TU Delft, sprak eerder tegen NU.nl de verwachting uit dat de chiptekorten volgend jaar pas zijn opgelost. “Wie met de feestdagen graag gadgets koopt, kan een karige Kerst tegemoetzien.”

Afkomstig van: Nu.nl

Vrouw dood door elektroshock van USB-oplader

Heeft u vragen? Stel ze gerust. 

Call Now Button