fbpx

Zeer gevaarlijk bekijk deze nep stroomonderbreker

24 maart 2021

Dit is niet heel inspirerend. Het is een stroomonderbreker die er net zo uitziet en aanvoelt als de echte, maar die geen enkele fout kan opsporen. Waarom zou iemand zoiets maken?

Deze nep automaten wegen 53 gram per module. Typische Engels stroomonderbrekers wegen 100g (4oz) per module. Maar het gewicht is geen garantie voor functionaliteit.

Geen standaardtest
Dit wordt nog verergerd door het feit dat er geen standaardtest bestaat om na te gaan of een stroomonderbreker bij de nominale stroom uitschakelt. Er zijn gespecialiseerde testers die een laagspannings-transformator gebruiken om stroomonderbrekers te testen, maar meestal moeten ze voor de test uit de apparatuur worden verwijderd. Een stroomonderbreker van het type C 32A zouden ook moeten worden getest bij een minimum van 160A.

De industrieën die niet-drievoudige stroomonderbrekers zouden kunnen waarderen, kan als volgt worden onderverdeeld:

Lassers
Met name mobiele lassers – hebben vaak een probleem waarbij de hoge inschakelstroom naar hun apparatuur het doorslaan van stroomcircuits veroorzaakt. Moderne inverterlasapparaten bevatten gewoonlijk een inschakel begrenzingscircuit om te proberen dit te minimaliseren en bovendien bescherming te bieden aan de gelijkrichter en de condensatoren.

Algemene aannemers / Algemene bouwers
Sommige van de slechtste bedradingen die ik ooit heb gezien zijn gedaan door “all-trade professionals”.

Fabrieksarbeiders
Het grootste elektrische bloedbad dat ik moest herstellen werd veroorzaakt door fabrieksonderhoud arbeiders die geleidelijk alle zekeringen in de lijn van een machine hadden vervangen met draadverbindingen. De laatste druppel was toen ze een ster-driehoekschakelaar hadden ingeschoven – die alle drie de fasen overbrugde en de stroom voor de hele fabriek uitschakelde, terwijl veel van de kabels in het bedieningspaneel van de machine tijdens het proces explosief verdampten. Ik wilde dat er een camera was geweest om het incident vast te leggen, en dan mijn uitdrukking toen ik aankwam en het controlepaneel opende om de verkoolde resten van de bedrading en het verkoperde interieur te vinden.

Gewetenloze huisbazen
Het is een ding in het Verenigd Koninkrijk. Meestal proppen ze zoveel mogelijk huurders in smerige kleine kamers met kapotte bedrading en geen brandtrappen. Iets minder een probleem nu dan het vroeger was.

 

Vrouw dood door elektroshock van USB-oplader

Heeft u vragen? Stel ze gerust. 

Call Now Button