fbpx

Bij Wansink Elektro

Staat de klant bovenaan, ook ’s nachts en in het weekend

Waar staat Wansink Elektro voor?

Veiligheid staat bovenaan,” zegt Mikel Wansink, eigenaar van Wansink Elektro. “Als we een klus aannemen, gaan we voor kwaliteit en zekerheid. Op de lange termijn is dat het beste. Bovendien hebben we een naam hoog te houden.” 

Waarom is veiligheid zo belangrijk?

Om te benadrukken dat veiligheid met stip op één staat, verwijzen wij naar aardlek.nl waarop wordt aangeraden om groepenkasten jaarlijks te laten controleren, zeg maar een soort APK-keuring voor groepen- kasten. “Regelmatig testen is belangrijk,” adviseert Mikel. “Er zijn gevallen bekend van schade waarbij de verzekeringsmaatschappij niet uitkeerde, omdat er geen keuringsrapporten konden worden overlegd. Voor een relatief laag bedrag van 100 euro per jaar kun je dat voorkomen. Ik weet dat niet elk installatiebedrijf er zo over denkt. Bovendien lichten zij hun klanten soms verkeerd voor, waardoor zij schijnzekerheid geven. Vandaar dat het goed zou zijn als er net als in het verleden een keuringsinstantie is die het installatiewerk controleert.”

“Veiligheid staat bovenaan”

Worden uitgelachen door je baas

Mikel Wansink begon in 2004 voor zichzelf. Daarvoor was hij in dienst van een installatiebedrijf in Leiden waar hij nauw samenwerkte met een oudere collega, van wie hij veel leerde. “Het vooruitzicht om net als hij tientallen jaren hetzelfde werk te blijven doen, sprak me niet aan en dat was een stimulans om me te oriënteren op mijn toekomst. De uitkomst was een eigen zaak. Ik werd uitgelachen door mijn toenmalige baas, maar inmiddels draai ik al elf jaar en is mijn vroegere werkgever failliet. Dat lachen was dus misplaatst.”

Villa’s, gemeenten en zorginstellingen

Wansink Elektro, dat zes medewerkers telt, is actief op meerdere terreinen. Het bedrijf legt alarm- en beveiligingssystemen aan, maar het doet ook datanetwerken en telefooninstallaties en zorgt voor lichtinstallaties. Wansink werkt voor uiteenlopende opdrachtgevers, variërend van eigenaren van villa’s tot gemeenten en zorginstellingen. Het bedrijf is ook dealer van onder andere Ziggo en KPN en het is aangesloten bij diverse belangenverenigingen. Om de gewenste kwaliteit en om vakwerk te kunnen leveren, maken de monteurs foto’s van verricht werk, die in een groeps-app worden geplaatst. Op deze manier kunnen de medewerkers overleggen over hun werkzaamheden; een collegiale manier van elkaars werk controleren. Ook werken wij volgens de NEN 1010 en NEN 3140 normen. Daarnaast zijn wij een erkend leerbedrijf waar leerlingen in de praktijk worden opgeleid tot vakbekwame elektromonteurs.

“We zeggen nooit dat iets niet kan”

We doen liever iets extra’s voor de klant

“We zeggen nooit dat iets niet kan,” zegt Mikel aan het einde van het gesprek. “De klant staat bovenaan, ook ’s nachts en in het weekend. Vandaar dat ons storingsnummer altijd bemand is. We reageren direct. Dat geldt ook als zaken niet goed zijn gegaan. Maar nog beter is om dit te voorkomen. We doen liever iets extra’s voor de klant, zonder dat deze ervoor betaalt, dan dat we achteraf een klacht krijgen. We tornen niet aan de kwaliteit en leveren uitsluitend goede producten. Zo binden we klanten aan ons en willen we de komende jaren verder groeien.” 

Bron: de Sterkste Schakel

 

Snel hulp nodig?

+31 (0)71-5803090

Wansink Elektro is 24/7 bereikbaar

Call Now Button