fbpx

Veel brand veroorzaakt door koelkasten en airconditioning

14 juni 2018

De brandweer komt het maar wat vaak tegen. Brand veroorzaakt door slecht onderhouden of verkeerd aangesloten apparaten. Of gewoon doordat apparaten spontaan in brand vliegen. Dit komt relatief vaak voor op warme dagen. Apparaten zoals koelkasten en airco’s moeten dan extra hard werken. Vaak net dat zetje dat een apparaat in slechte conditie doet ontbranden. De gevolgen zijn vaak enorm.

Voorkom brand: sluit de airco goed aan
Volgens de Brandweer is brand in een airco door kortsluiting een veelvoorkomend probleem. De brandweer vraagt mensen met een airco dan ook om ‘m goed aan te sluiten. “Direct op het stopcontact en niet op een stekkerblok waar al meerdere apparaten op aangesloten zijn”.  Verder is het belangrijk om de airco minstens een keer per jaar goed schoon te maken. “Zorg ervoor dat je alle stof uit het apparaat verwijdert en lees de gebruiksvoorschriften nog eens door als de airco langere tijd niet is gebruikt.”

Voor vakkundig advies, aansluiten en onderhouden kunt u natuurlijk ook altijd contact opnemen met Wansink Elektro en Communicatie.

Call Now Button